众所周知,酒酿鸡蛋具有很好的丰胸效果丰胸产品。粉嫩公主酒酿蛋刘燕经过长达数年潜心研究,在古方基础上,精选上等材料丰胸粉嫩公主酒酿蛋,比如珍珠糯米、土鸡蛋、甜酒酿、野葛根粉等,能够百分百保证天然食材提取丰胸产品排行榜,不添加任何的物质,100%,纯植物提取的美胸品牌,让女性们能够放心饮用丰胸产品酒酿蛋。

YOGA: Hatha , Kempo i Zen yoga

Danas većina ljudi, barem na razini opće informiranosti, ima nekakvu predodžbu o tome što je to yoga. Prva asocijacij je dakako ona o drevnoj indijskoj metodi tjelesnog, ali i mentalnog vježbanja. I ta asocijacija je točna, jer termin Yoga dolazi iz sanskrita, a princip i izvornik svog yogističkog vježbanja svoje porijeklo vodi iz Indije.

Međutim u Centru SHIN prakticiramo dva tipa yoge: Kempo yoga i Zen yoga, te se već u nazivima ovih metoda uočava specifičnost njihovih praksi što zahtijeva adekvatno pojašnjenje.

Termin yoga je izvorno sanskrtska riječ koja znači “spojiti zajedno” i ova drevna metoda yoge potječe iz Indije, a porijeklo joj se vezuje uz tekstove Veda, što po tradiciji ukazuje na starost od preko 10.000 godina. Premda je ovo datiranje teško znanstveno provjeriti, ono što zasigurno znamo je da je njena metodologija sistematizirana otprilike prije 2.300 god. Ova praksa koja je prvenstveno vezana uz vedantske duhovne principe, podrazumijeva različite oblike vježbanja i metodologije. Premda postoji 6 izvornih oblika, onaj oblik koji se na Zapadu uvriježeno smatra yogom, punim se imenom zapravo naziva Hatha yoga.

S vremenom je ovaj izvorni oblik „tjelesne“ yoge zadobio različite varijante čak i u okviru indijskog podneblja, da bi prijenos ovog učenja u druge zemljopisne širine i kroz vrijeme rezultirao oblicima koji su uz izvorni indijski princip sadržavali i prakse karakteristične za pojedinu zemlju i doba. Tako su sve do dolaska na Zapad i 20 stoljeća nastajali novi oblici yoga prakse.

Vrsta yoge koja je osnova prakse u Centru SHIN je dakle suvremeniji sustav i naziva se Kempo yoga, a na Zapad je došao u sklopu s japanskom borilačkom vještinom zvanom Kempo, pretečom suvremenijeg Karate-a. Ovaj sustav ima duži razvojni proces te objedinjuje drevnu tradiciju indijske yoge s praktičnim, dinamičnijim kineskim oblikom vježbanja, te  japanskom metodologijom poduke, a svoj konačni oblik kao samostalna disciplina dobio je zapravo tek na Zapadu poslije Drugog svjetskog rata. Ovakav suvremeni sustav yoga prakse, tjelesnog i mentalnog vježbanja, prilagođen je uvjetima suvremenog življenja i po orijentaciji se razlikuje od izvorne indijske varijante. Ukratko rečeno on je prvenstveno terapeutski, premda usmjeren i umu i tijelu.

Kao što je već rečeno u Centru «SHIN» vježba se i ponešto mlađa varijanta Kempo yoge, suvremeni sustav zvan Zen yoga. Ovaj sustav, nastao u okrilju budističke zajednice Dharmaloka naglašava zen meditaciju kroz kretanje i u mirovanju. Za razliku od Kempo yoge koja ima tradicionalniji (osobniji) oblik poduke, metodologija Zen yoge je sustavno organizirana s jednom od najobimnijih i najkvalitetnijih škola za voditelje i učitelje uopće.

Vidimo da su evolutivni procesi u okviru metode yoge činjenica gotovo od momenta njezina nastanka. Bez uvjetovanog vezivanja za filozofske i spiritualne definicije koje nameću vedantska i budistička spiritualnost, možemo pojednostavljeno reći da je yoga metoda koja poboljšava komunikaciju i to prvenstveno onu između našeg uma, tijela, stvarajući osnovu za zdravo tijelo i um, a potom i nas i naše okolice, iako one sociološke tako i one univerzalne, kozmičke, stvarajući tako osnovu za realizaciju najviših potencijala ljudskog bića.