KEMPO YOGA

   Kao što je već rečeno, osnova yoga prakse u Centru SHIN je suvremeniji yogistički sustav koji se naziva Kempo yoga. Ova  metoda je izvorno bila dio cijelovitog kompleksnog sustava poduke, u sklopu sa s japanskom borilačkom vještinom zvanom Kempo, pretečom suvremenijeg Karate-a. Kempo Yoga (izvorno Kempo Taiso) je u ovom sustavu

bila podržavajuća metoda, kojoj je cilj prvenstveno bio stvoriti zdravo i za Kempo sposobno tijelo. Visoka amplituda pokreta, korektna postura tijela i adekvatno stanje mišića bili su omogućavani kroz vježbu kempo Yoge. Također yoga je služila i kao terapeutsko sredstvo u sanaciji mišićnog stresa, ili eventualnih ozlijeda nastalih ulijed intenzivnih treninga.
   Nedvojbeni terapeutski potencijal ove prakse, odredio je i njezin smjer formiranja kao zasebne prakse. Slično kao kod Kempo Karate-a  i ovoj metodi se korijeni i evolutivna povijest mogu relativno lako pratiti od drevne indije pa sve do naših dana.
   Dakle, ovaj sustav ima duži razvojni proces i u sebi objedinjuje drevnu tradiciju indijske yoge, koja joj čini osnovu, s praktičnim, dinamičnijim kineskim oblikom vježbanja u koji su uključene i “energetske” Chi Kung prakse, te  japanskom metodologijom poduke. U završnici svoj konačni oblik i metodologiju kao samostalna disciplina dobio je zapravo tek na Zapadu poslije Drugog svjetskog rata. Ovaj suvremeni sustav yoga prakse, dakle tjelesnog i mentalnog vježbanja, stoga je i prilagođen uvjetima suvremenog življenja i prevalio je veliki put i razvio se u metodu koja se po mnogo čemu razlikuje od izvorne indijske varijante. 
   Da ponovimo, termin yoga je izvorno sanskrtska riječ koja znači “spojiti zajedno, a upravo u razumijevanju onoga što se spaja, te kako i do kakvih krajnosti se odvija spajanje, krije se i razumijevanje razlike između indijskog izvornika i ovog suvremenijeg oblika yoge. Izvorna namjera indijske yoge je izrazito duhovna s primarnim ciljem spajanja  čovjeka, odnosno njegove vječne esence s vječnim principom ili stvoriteljem. Kempo yoga, u skladu sa kineskom i japanskom tradicijom, u svojoj filozofskoj osnovi ima spajanje čovjekova uma i tijela. Ova neravnoteža između uma i tijela čestoj je uzrok mnogih oboljenja tjelesnih i mentalnih. S toga je i cilj Kempo yoga prakse zapravo terapeutsko djelovanje usmjereno umu i tijelu.
   Fizički i mentalni trening u okviru ovog yoga sustava, predstavlja cjelovit pristup čovjeku koji se odvija u procesu ovladavanja tijelom i pokretom. Fizičko vježbanje yoge, između ostalog, putem vježbi razgibavanja, osnaživanja, istezanja tijela, te vježbi disanja, ima izravno blagotvoran, preventivan i terapeutski učinak na fizičko zdravlje. Ovakav oblik fizičkog vježbanja, oslanjanjem na vlastiti tjelesni potencijal bez pomagala i sprava) je pogodan za zaposlenog čovjeka današnjice. Na treninzima yoge također provode se posebne korektivne vježbe zasnovane na tjelesnoj, posturalnoj dijagnostici, te različite vrste masaže.

   Promatranje i analiza tijela imaju vrlo važnu ulogu u Kempo yogi i otkrivaju nam kvalitetu njegova korištenja i razvoja. Ukoliko je prisutan neuravnotežen razvoj to će stvoriti takve oblike pokreta koji će utjecati na druge dijelove tijela. Tako se na primjer krivo držanje odražava na promjeni funkcija unutarnjih organa. Kralježnica odražava i kontrolira držanje, a uzroci lošeg držanja, između ostalog mogu biti krive navike, hipertrofija ili atrofija mišića, nemarnost i drugo. U ovu skupinu spada i ono što nazivamo profesionalnim deformacijama, a što je bitno za naš kontekst. Vježbanje zapravo podrazumijeva mijenjanje bilo kojeg od ovih uzroka. Nakon što svjesno prepoznamo postojeće stanje, mijenjamo ga prema idealnom kroz specifične korekcije.
   Neizostavan dio prakse je i mentalni trening, koji se prvenstveno odvija putem  osvještavanja tijela i pokreta. Postupno, preko osviještenog disanja kroz vježbanje, i kroz posebne vježbe disanja, ovakva praksa pomaže boljoj koncentraciji, nudi potpunu relaksaciju i otpuštanje svih onih dnevnih obrazaca koji potiču napetost, nervozu i stres. Vježbanje yoge na ovakav način postupno dovodi do uspostavljanja tjelesnog i mentalnog sklada, optimalnog fizičkog zdravlja, zadovoljstva i stabilnosti na psihičkom planu.

Na stranicama za članove možete pronaći Tekst pod nazivom KEMO YOGA: POLOŽAJI, sa shematskim prikazom osnovnih položaja, nazivima vježbi (na japanskom jeziku te gdje god je prisutan indijski izvornik i na sanskritu), te opisom primarnog djelovanjem pojedinog položaja kako na anatomskom tako i na fiziološkom planu.

Hanki NBA-paidat verkossa Fanaticsilla. Osta virallisesti lisensoidut koripallopaidat sekä replikana. Tämä premium-yhtenäinen muotoilu on kevyt, hikoileva muotoilu, joka auttaa sinua pysymään nopeasti Juventus jalkapallo pelipaidat tuomioistuimessa. Mukauta se tiimin logolla, numeroilla ja väreillä.Koripallon yhtenäinen on eräänlainen koripalloilijoiden Suomi pelipaita kuluminen. Koripallo-univormut koostuvat paidasta, jossa on pelaajan numero ja sukunimi.Shop Old Dominion University -koripallopaidat, shortsit, T-paidat jalkapallo pelipaidat halvalla ja muut kaupassa. Flat-Rate Shipping.
There are a lot of girls hair extensions made with some human hair extensions. If you have a lot of clip in hair extensions on your hands, you can become a beautiful woman. Now let's learn how this wig is. Take it to your head and see if you can bring these remy hair extensions to the bangs.